Home Προφίλ Προϊόντα Υπηρεσίες R&D Νέα Προϊόντα Ανακοινώσεις Επικοινωνία
   
Ανεμιστήρες
Αερολέβητες
Αερόθερμα
Λέβητες Νερού
Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες
Πύργοι ψύξεως
Ηχοπαγίδες
Στεγνωτήρια - ξηραντήρια
Φίλτρα - Σακόφιλτρα
Κυκλώνες
Ειδικές κατασκευές
 

Αναζήτηση

και πατήστε το ENTER

 

Προφίλ
επιστροφή

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 από μηχανικούς με 10-40ετή πολύπλευρη εμπειρία στούς τομείς ειδικών εφαρμογών στους τομείς Αερισμού Θέρμανσης και Κλιματισμού με την επωνυμία Μηχαναγροτική ΑΕ.

Αρχικά είχε ως κύριο αντικείμενο τους ειδικότερους τομείς του Αερισμού -Θέρμανσης Κλιματισμού που συνδέονταν με τις εφαρμογές στον αγροτικό τομέα, αλλά γρήγορα το αντικείμενο διευρύνθηκε αφού η επιστημονική και τεχνική μακρόχρονη εμπειρία των στελεχών της δεν ήταν δυνατόν να περιοριστεί στα στενά αυτά περιθόρια.

Κατασκεύασε σύγχρονο βιομηχανοστάσιο σε ιδιόκτητη έκταση στην Βιομηχανική ζώνη Λαυρίου. Η επένδυση έτυχε χρηματοδότησης από τα προγράμματα Μ.Ο.Π. για την πρωτοποριακή της κατεύθυνση σε τομείς προηγμένης τεχνολογίας και εξοπλίστηκε με τον πλέον συγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Στην ίδρυση και κατεύθυνση της εταιρείας οδήγησε η ανάγκη της αγοράς :

1. Για κατασκευή εξειδικευμένων (custom made) μηχανημάτων στούς τομείς Αερισμού - Θέρμανσης - Κλιματισμού όπως

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες, ξηραντήρια, κεντρικές μονάδες κλιματισμού, αερολέβητες, πύργοι ψύξης, ηχοπαγίδες, κλπ

2. Στην παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού εξοπλισμού σε δύσκολα και εξειδικευμένα projects όπου απαιτείται ειδικό KNOW HOW σε:

  • Βιομηχανικές μονάδες (χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, υαλουργίες, χαρτοποιίες, κλωστουφαντουργίες κλπ)
  • Αγροτοβιομηχανικών μονάδων (στεγνωτηρίων, ξηραντηρίων, θαλάμων ωρίμανσης, θερμοθαλάμων κλπ) 
  • Βιομηχανίες μεταποίησης (πλαστικών, τροφίμων, χημικών, χρωμάτων, κλπ)

Η εταιρεία χρησιμοποιεί κατ' αποκλειστικότητα το εμπορικό σήμα Mechanengineering στά προιόντα και της υπηρεσίες της.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται συνδράμουν μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς,στην διεκπεραίωση ειδικών projects (μελέτη-κατασκευή), υψηλης ειδίκευσης και προηγμένης τεχνικής, που αλλιώς θα έπρεπε να γίνει με ανάθεση σε εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού. Αυτό αποδεικνύεται χρονοβόρο και υψηλού κόστους, ενώ προσφέρει μελέτη τυποποιημένη και όχι προσαρμοσμένη στις ειδικές και τοπικές συνθήκες, ενώ προτείνεται πάντα εξοπλισμός εισαγόμενος, ακριβός, μερικές φορές αμφιβόλου ποιότητας και συχνά ελλειπέστατου ή πολύ ακριβού service και χωρίς το απαραίτητο after sale follow up.

Πολλοί πελάτες μας με παρόμοιες εμπειρίες απευθύνονται σε εμάς για την αναπλήρωση ελλείψεων της μελέτης που τους δόθηκε, διόρθωσης του εξοπλισμού που προμηθεύθηκαν, και συντήρησης της εγκατάστασης του.

Η εταιρεία μας διαχρονικά έχει συνεργαστεί με πολλές διεθνείς εταιρείες που ανέλαβαν έργα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, τόσο στην μελέτη όσο και στην κατασκευή και εγκατάσταση εξοπλισμού. Προιόντα μελέτης και κατασκευής μας κατέλαβαν εξέχουσα θέση σε διεθνείς αγορές (Κινα, Μέση Ανατολή, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ) μερικές των οποίων ιδιαίτερα τεχνολογικά ανεπτυγμένες (ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ) .

Στην πορεία προιόντα της εταιρείας τιμήθηκαν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την κατασκευή τους.

Η εταιρεία περνόντας την εμπειρία της (από την συνεχή έρευνα), στην σχεδίαση νέων και συνεχώς βελτιωμένων προιόντων υψηλών προδιαγραφών, παρουσίασε νέα προιόντα στην αγορά όπως:

  • Ανεμιστήρες ειδικών προδιαγραφών
  • Ηχοπαγίδες- ηχοαπορροφητικά στόμια
  • Αερολέβητες γενικής και ειδικής χρήσης
  • Στεγνωτήρια και ξηραντήρια καπνού, σταφίδας κλπ προιόντων
  • Χοάνες απορρόφησης
  • Λέβητες νερού

Ταυτόχρονα συνεχίζει να παρέχει υποστήρηξη στη μελέτη και παραγωγή προιόντων υψηλών προδιαγραφών, χρησιμοποιόντας στη σχεδίαση και παραγωγή σύγχρονο εξοπλισμό (σχεδίαση CAD, μηχανές επεξεργασίας CNC, κοπές πλάσματος, λειζερ, ηλεκ/σεις MIG, TIG κλπ).