Home Προφίλ Προϊόντα Υπηρεσίες R&D Νέα Προϊόντα Ανακοινώσεις Επικοινωνία
   
Ανεμιστήρες
Αερολέβητες
Αερόθερμα
Λέβητες Νερού
Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες
Πύργοι ψύξεως
Ηχοπαγίδες
Στεγνωτήρια - ξηραντήρια
Φίλτρα - Σακόφιλτρα
Κυκλώνες
Ειδικές κατασκευές
 

Αναζήτηση

και πατήστε το ENTER

 

EVCO (EVaporating COoler)
επιστροφή

Οι μονάδες EVCO είναι μονάδες ψύξης διά ύγρανσης 100% νωπού αέρα χαμηλής σχετικής υγρασίας, όπως είναι ο εξωτερικός αέρας στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας (με ξηροθερμικό κλίμα ήτοι με καλοκαίρι 30-35οC με σχετική υγρασία 50-40%).

Επιτυγχάνεται έτσι θερμοκρασία εξόδου του αέρα από την μονάδα κατά 5-80C χαμηλότερη. Ετσι με έντονο αερισμό επιτυγχάνεται θερμοκρασία αέρα στον χώρο 25-27οC.

Η ψύξη επιτυγχάνεται με αύξηση της Σ.Υ. κατά 30-40% με συστηματικό ψεκασμό με νερό δυκτίου ΕΥΔΑΠ , ενώ η ηλεκτρική κατανάλωση είναι ελάχιστη.

Οι μονάδες είναι εφοδιασμένες με δεξαμενή νερού ανοξείδωτη, φίλτρο νερού, φλοτέρ συμπλήρωσης εξατμιζόμενου νερού, και αντλία ψεκασμού.

Κατασκευάζονται σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την εφαρμογή και τις απαιτήσεις :

Ως προς τους ανεμιστήρες :

- Τύπος Ε με αξονικό ανεμιστήρα/ες.

- Τύπος F με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα τριών ταχυτήτων

Ως πρός την εφαρμογή :

- Τύπος C μόνο γιά ψύξη/ύγρανση

- Τύπος H γιά ψύξη ή θέρμανση, οπότε εφοδιάζονται με στοιχείο θερμού νερού, τροφοδοτούμενου από λέβητα κεντρικής θέρμανσης.

Οι μονάδες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο το χειμώνα γιά θέρμανση όσο και το καλοκαίρι γιά εξαερισμό και δροσισμό του χώρου. Γιά το λόγο αυτό συνήθως εφοδιάζονται με damper επιλογής λήψης 100% νωπού αέρα (καλοκαίρι) που λειτουργεί η ψύξη και 0-100% ανακυκλοφορούντος αέρα (χειμώνας) που απαιτείται οικονομική θέρμανση αλλά και εξαερισμός. 

Ως πρός την χρήση

- Τύπος G με κεφαλή εκτόξευσης του αέρα με ηχοπαγίδα γιά μείωση του θορύβου του ισχυρού ανεμιστήρα και περσίδα κατεύθυνσης του αέρα

- Τύπος D χωρίς κεφαλή γιά σύνδεση σε αεραγωγό

Ανάλογα με την εφαρμογή κατά παραγγελία εφοδιάζονται με ισχυρότερο ανεμιστήρα γιά μεγαλύτερες πιέσεις.

Κατεβάστε το σχετικό prospetus σε pdf.